BIOGRAPHY


 


Kae is een Nederlandse band die elektronische muziek met gitaar combineert en eigenzinnig eigen repertoire brengt.

De band bestaat uit Korine Varekamp (zang), René van der Valk (synth/toetsen), Kay Varekamp (gitaar) en Danny Willeboordse (gitaar) en werd in 2011 gevormd.
De aanleiding voor het vormen van een liveband is het uitkomen van ep The Omen het jaar ervoor.  De songs werden geschreven door Alex Elzer en Korine Varekamp. Tom Pearce, die eerder werkte met o.a. Elton John en Jimmy Page, tekende voor de productie.

Kenmerkend voor de muziek van Kae zijn de contrasten binnen de songs, de harmonieën en de paradoxale, soms politiek getinte songteksten.
Aan de basis voor de inspiratie van de songs staan bands als Sparks, Genesis, Talk Talk en Morrissey. Laatstgenoemde plaatste onlangs een rendition van Ganglord, een song van Morrissey en gezongen door Korine op zijn website. Een grote eer voor de zangeres.

Zeven jaar na de oprichting van Kae vinden de bandleden het niet alleen tijd voor een nieuw logo en een andere haarcoupe. Door het gebruik van synthesizer en toetsen, twee gitaren en een computergestuurde ritmesectie in combinatie met zang en harmonieën, kiest Kae ook voor een vernieuwend muzikale invulling en worden songs en komend materiaal klaargestoomd voor de nabije toekomst beyond lights and borders.

Update April 2018